Autor Tema: Paraolimpijada Peking 2008  (Pročitano 28534 puta)

Van mreže naca

• Global Moderator
  • Pol: Žena
  • kad porastem,samo će mi se kasti...
  • Dg: MS
  • Grad: NBgd
Odg: Paraolimpijada Peking 2008
« Odgovor #15 poslato: Septembar 08, 2008, 08:21:13 posle podne »
8. septembar 2008. | Izvor: B92
POI: Tanja Dragić bez polufinala
Srpska atletičarka Tanja Dragić nije uspela da se plasira u polufinale Paraolimpijskih igara na 100 metara.

Dragićeva je u kategoriji T12 osvojila drugo mesto u grupi sa vremenom 13,80, 85 stotinki sporije od pobednice grupe Sirlene Giljermino iz Brazila. U polufinale su se plasirali pobednice grupa i još sedam takmičarki po vremenu, a vreme Dragićeve bilo je osmo među preostalim atletičarkama.

Srpskoj 17-godišnjoj slabovidoj atletičarki nedostajalo je 40 stotinki da se po vremenu plasira u finale, jer je Rosalija Jasaro iz Španije do cilja stigla za 13,40 sekundi. Njenba zemljakinja Sara Martines imala je isto vreme kao i Dragićeva.

Takmičenja prvog dana u atletici napunila su kineski nacionalni stadion "Ptičije gnezdo".

Srbiju u atletici predstavlja još petoro takmičara – Nemanja Savković, koji nije ušao u polufinale na 100 metara, Draženko Mitrović, Željko Čeliković, Jovica Brkić i Miloš Grlica, koji brani bronzu u bacanju koplja.

http://www.b92.net/sport/atletika/vesti.php?yyyy=2008&mm=09&dd=08&nav_id=317606

Van mreže naca

• Global Moderator
« Odgovor #16 poslato: Septembar 08, 2008, 08:26:29 posle podne »
Savkoviću nedostajalo pet stotinki

Srpski atletičar Nemanja Savković nije uspeo da se plasira u polufinale Paraolimpijskih igara na 100 metara.

Savković je u kategoriji T12 osvojio drugo mesto u grupi sa vremenom 11,53, pet stotinki sporije od pobednika grupe Ahmeda Belhadža Alija iz Tunisa. U polufinale su se plasirali pobednici grupa i još pet takmičara po vremenu, a Slavkovićevo vreme bilo je osmo među preostalim trkačima.

Srpskom 21-godišnjem slabovidom atletičaru nedostajalo je samo sedam stotinki da se po vremenu plasira u finale, jer je Žulio Sezar Souza iz Brazila do cilja stigao za 11,46 sekundi.

Takmičenja u atletici već prvog dana su napunila kineski nacionalni stadion "Ptičje gnezdo".

http://www.b92.net/sport/atletika/vesti.php?yyyy=2008&mm=09&dd=08&nav_id=317597

Van mreže naca

• Global Moderator
« Odgovor #17 poslato: Septembar 08, 2008, 08:33:56 posle podne »
8. septembar 2008. | Izvor: B92
POI: Drugi poraz Đurašinovića
www.ipttc.org
Srpski stonoteniser Ilija Đurašinović doživeo je drugi poraz na Paraolimpijskim igrama u Pekingu.

Đurašinović je u drugom kolu takmičenja po grupama izgubio Austrijanca Petera Štarla rezultatom 3:2. U pravom maratonu dugom 35 minuta Šterl je po setovima slavio 7:11, 11:2, 10:12, 12:10, 12:10.

Srbiju na stonoteniskom turniru Paraolimpijskih igara predstavljaju još i Zlatko Kesler, Nada Matić i Borislava Perić

http://www.b92.net/sport/pojedinacni/stoni_tenis.php?yyyy=2008&mm=09&dd=08&nav_id=317592

Van mreže naca

• Global Moderator
« Odgovor #18 poslato: Septembar 09, 2008, 02:13:26 posle podne »
9. septembar 2008. | Izvor: B92, Tanjug | ČŽ
POI: Borislava Perić u polufinalu
Reprezentativka Srbije u stonom tenisu Borislava Perić plasirala se u polufinale Paraolimpijskih igara u Pekingu

Ona je u utorak savladala jordansku takmičarku Fatmeh Al Azama sa 3:2 u setovima (9:11, 13:11, 11:3, 4:11, 11:3). Polufinale je na programu u sredu u četiri časa po našem vremenu. Druga predstavnica Srbije, Nada Matić zabeležila je prvu pobedu posle dva poraza. Ona je savladala Almeidu Ališu iz Južne Afrike rezultatom 3:0 (11:9, 11:6, 11:4).

U muškoj konkurenciji, Zlatko Kesler se plasirao u osminu finala, pobedivši Heovanija Rodrigesa Granadosa iz Kostarike sa 3:1 (9:11, 11:4, 11:9, 11.9).

Takmičenje najboljih 16 na programu je u utorak popodnevnim časovima.

U streljaštvu, 15.mesto u disciplini sportska puška 3x20 zauzela je Snežana Nikolić sa pogođena 542 kruga.

Naš predstavnik u disciplini vazdušna puška Siniša Vidić zauzeo je u kvalifikacijama 20.mesto.

http://www.b92.net/sport/pojedinacni/stoni_tenis.php?yyyy=2008&mm=09&dd=09&nav_id=317791

Van mreže naca

• Global Moderator
« Odgovor #19 poslato: Septembar 09, 2008, 03:05:01 posle podne »
9. septembar 2008. | Izvor: B92
Vidić i Nikolićeva bez finala
Reprezentativci Srbije u streljaštvu Siniša Vidić i Snežana Nikolić nisu uspeli da se plasiraju u finale Paraolimpijskih igara.

Vidić se takmičio u disciplini vazdušna puška na 10 metara ležeći, a Nikolićeva u disciplini sportska puška na 50 metara. Vidić je u kvalifikacijama u vazdušnoj pušci zauzeo 20. mesto sa 593 kruga, a poslednji finalista od osam koliko ih je prošlo u borbu za medalje, Kinez Liu Ji upucao je 599.

Prvi je bio Li Ji-Seok iz Koreje sa upucanih 600 krugova, što je novi svetski i paraolimpijski rekord.

Snežana Nikolić je u disciplini sportska puška na 50 metara zauzela 15. mesto u kvalifikacijama sa 542 upucana kruga. Prvo mesto, oborivši svetski i paraolimpijski rekord osvojila je Koreanka Li Jun-Ri sa 579 krugova.

Streljaštvo je jedini sport u kome sportisti sa invaliditetom mogu da budu konkurentni sportistima bez njega.

http://www.b92.net/sport/olimpizam/vesti.php?yyyy=2008&mm=09&dd=09&nav_id=317857

Van mreže naca

• Global Moderator
« Odgovor #20 poslato: Septembar 09, 2008, 03:08:06 posle podne »
9. septembar 2008. | Izvor: B92, Beta
Perić: "Nadam se osvajanju medalje"

Srpska stonoteniserka Borislava Perić izjavila je posle plasmana u polufinale Paraolimpijskih igara u Pekingu da još uvek nije svesna uspeha, ali da će pokušati što pre da se spremi za borbu za medalju. "Još ne mogu da verujem, jer sam jako teško odigrala meč za koji sam mislila da će biti mnogo lakši. Sada ostaje da sve ovo zaboravim i maksimalno skoncentrisano uđem u sledeći meč", rekla je ona posle trijumfa u pet setova protiv Jordanke Fatmeh Al-Ažam.

Perićeva će u polufinalu igrati protiv nemačke stonoteniserke Monike Sikora-Vajnman.

"U polufinalu ću dati sve od sebe i nadam se da neće biti teško kao ovaj meč. Nadam se povoljnom ishodu za sve nas", rekla je Perićeva.

Selektor stonoteniske reprezentacije Srbije na Paraolimpijadi Zlatko Kesler izjavio je da je plasman Borislave Perić u polufinale bio očekivan.

"Mi smo pre dolaska u Peking rekli da očekujemo jednu medalju od stonotenisera tako da smo se više nadali njenoj, nego mojoj medalji", rekao je Kesler koji se kao igrač danas plasirao u četvrtfinale pobedivši Portorikanca Djovanija Rodrigeza sa 3:1.

"Najveće opterećenje je na njoj. Nije kraj, ušla je medju četiri. Bilo bi najgore da završi na četvrtom mestu jer je to za sportiste najteže", rekao je selektor i stonoteniser kome su ovo četvrte Paraolimpijske igre.

Mlada Nada Matić danas je takodje briljirala u pobedi nad Ališom Almeidom iz Južnoafričke republike (3:0). Ipak, zbog dva prethodna poraza od Kineskinje Žou Jing i Britanke Sju Gilroj, završila je pojedinačno takmičenje kao treća u grupi.

"S obzirom da je Kineskinja jedna od najačih i ona je meni zapala u grupi, kao i britanka koja je takodje mnogo jača od mene, svi setovi su bili 'gusti' i završila sam kao treća u grupi. Za četiri godine je London. Do tada ću biti psihički i fizički spremna", kazala je Matićeva.

Potpredsednik Paraolimpijskog komiteta Srbije Aleksandar Petrović potvrdio je da je Nada Matić velika uzdanica srpskih paraolimpijaca koji će otići u London 2012.

"Uz bolju organizaciju i pripremu, s obzirom da sada imamo četiri godine pred sobom i da ćemo se od prvog dana spremati za Olimpijadu u Londonu,očekujem da će Nada osvojiti bar bronzanu, ako ne i zlatnu medalju", rekao je Petrović.

http://www.b92.net/sport/olimpizam/vesti.php?yyyy=2008&mm=09&dd=09&nav_id=317845

Van mreže naca

• Global Moderator
« Odgovor #21 poslato: Septembar 09, 2008, 10:35:02 posle podne »
9. septembar 2008. | Izvor: B92, Beta
POI: Zlatko Kesler bez polufinala
Stonoteniser Zlatko Kesler nije danas uspeo da se plasira u polufinale turnira na Paraolimpijskim Igrama u Pekingu.

Predstavnik Srbije izgubio je od Francuza Žan Filipa Robina 3:2 (2:11, 11:8, 11:6, 4:11, 9:11). Borislava Perić je ranije uspela da se plasira u polufinale pošto je u pet setova bila bolja od takmičarke iz Jordana Fatmeh Al-Azam.

http://www.b92.net/sport/olimpizam/vesti.php?yyyy=2008&mm=09&dd=09&nav_id=317907

Van mreže naca

• Global Moderator
« Odgovor #22 poslato: Septembar 10, 2008, 10:39:43 pre podne »
10. septembar 2008. | Izvor: B92, Beta | ČŽ
Borislava Perić na korak od zlata!
Stonoteniserka Srbije Borislava Perić plasirala se u sredu u finale turnira na 13. POI.

Ona je u polufinalu bila bolja od Nemice Monike Sikor-Vajnman rezultatom 3:2 (7:11, 11:5, 10:12, 11:4,1:8). "Još ne mogu da verujem da sam uspela da ostvarim pobedu i da vođstvo Nemice od 7:5 u poslednjem setu preokrenem u svoju korist. Trebalo je to psihološki prebroditi", rekla je srpska stonoteniserka agenciji Beta. Od zlatne medalje Perićevu deli još pobeda protiv Kineskinje Žou Jing.

Perićeva i Jing su se već srele u polufinalu Svetskog kupa u Rumuniji, kada je Srpkinja trijumfovala rezultatom 3:2.

"Ovo je sasvim drugačije. I što znate ne znate. Stegne se ruka, loptica promašuje sto za santimetar-dva... Treba puno psihičke volje i snage", objasnila je Borislava Perić.

Selektor srpskih stonotenisera Zlatko Kesler izrazio je zadovoljstvo pobedom Perićeve u polufinalu i dodao da je ovim ispunjen cilj srpskih stonotenisera na Paraolimpijskim Igrama.

"Srebro je u našim rukama i ja se nadam da još imamo šanse da ga pretočimo u zlato. Ne treba da opterećujemo Bebu (Borislavu) sa tim. Ovo njena prva Olimpijada, Kineskinja je na svom domaćem terenu, biće puno navijača. Ona treba da igra opušteno", rekao je Kesler.

Finale u turniru u stonom tenisu u kolicima igra se u sredu u 18:15 po lokalnom, odnosno 12:15 po srednjeevropskom vremenu.

http://www.b92.net/sport/pojedinacni/stoni_tenis.php?yyyy=2008&mm=09&dd=10&nav_id=317937

Van mreže naca

• Global Moderator
« Odgovor #23 poslato: Septembar 10, 2008, 10:42:55 pre podne »
POI: Papaz bez finala
Srpski reprezentativac u streljaštvu Živko Papaz nije se plasirao u finale u disciplini sportski pištolj na 25m.

On je u kvalifikacijama na Paraolimpijskim igrama završio na 21. mestu sa 549 upucanih krugova. Najbolji u kvalifikacijima u ovoj disciplini bio je svetski i paraolimpijski rekorder Andrej Lebedinski iz Rusije sa 574 upucana kruga.

Za plasman u finale bilo potrebno upucati 561 krug koliko je imao osmi na kvalifikacijama, Austrijanac Hubert Aufšnajter.
http://www.b92.net/sport/pojedinacni/streljastvo.php?yyyy=2008&mm=09&dd=10&nav_id=317945

Van mreže naca

• Global Moderator
« Odgovor #24 poslato: Septembar 10, 2008, 01:26:30 posle podne »
Srebro za Borislavu Perić!
Reprezentativka Srbije u stonom tenisu Borislava Perić osvojila je srebrnu medalju na Paraolimpijskim igrama.

Perićeva je u finalu izgubila od Kineskinje Jing Žou rezultatom 3.0 u setovima (11-8, 11-8, 11-8).Stonoteniserka Srbije je do drugog stepenika pobednickog postolja stigla posle četiri pobede - protiv Poljakinje Miroslave Rozmijej (3:0), Čehinje Andree Dolinar (3:0), Marokanke Fatmeh Al Azam (3:2) i Nemice Monike Sikore Vajnman koju je pobedila u polfinalu sa 3:2.

http://www.b92.net/sport/pojedinacni/stoni_tenis.php?yyyy=2008&mm=09&dd=10&nav_id=317937

Van mreže naca

• Global Moderator
« Odgovor #25 poslato: Septembar 10, 2008, 05:59:08 posle podne »
10. septembar 2008. | Izvor: B92, Beta
POI: Grlica osmi
Reprezentativac Srbije Miloš Grlica zauzeo je osmo mesto u bacanju koplja na 13. Paraolimpijskim igrama u Pekingu.

Grlica je osvojio 869 poena. Zlatnu medalju u toj disciplini, sa 1.114 poena i najboljim izbačajem od 63.07 metara osvojio je Kinez Pengkai Žou. On je tim rezultatom oborio svetski rekord. Sa najboljim izbačajem od 49.19 metara Grlica nije uspeo da ponovi uspeh iz Atine kada je osvojio bronzanu medalju.

Najbolji izbačaj Miloša Grlice ove sezone bio je 53.74 metra.
http://www.b92.net/sport/olimpizam/vesti.php?yyyy=2008&mm=09&dd=10&nav_id=318033

Van mreže naca

• Global Moderator
« Odgovor #26 poslato: Septembar 10, 2008, 11:22:47 posle podne »
POI: Perićeva donela prvu medalju Srbiji Sreda, 10. septembar 2008. 16:17     

Reprezentativka Srbije u stonom tenisu Borislava Perić osvojila je srebrnu medalju na Paraolimpijskim igrama u Pekingu, pošto je u finalnom meču protiv Kineskinje Jing Žou izgubila rezultatom 3.0, po setovima 11:8, 11:8, 11:8.

Perićeva je tako Srbiji donela prvu medalju na Paraolimpijskim igrama u Pekingu.

Ona je izjavila da je zadovoljna učinkom, ali i da žali što nije uspela da dođe do najsjajnije medalje.

"Lepo je osvojiti medalju. Ko god govori drugačije ne govori istinu. Meni su ovo prve Olimpijske igre kao i još nekim takmičarima. Potrudila sam se da opravdam očekivanja i da dođem do neke medalje. Bila sam prva na rang listi i od mene se nekako očekivala ta medalja. U svaki meč sam ulazila sa tim dodatnim teretom", rekla je Perićeva.

Ona je dodala da je u finalu pružila više nego u ostalim mečevima, ali da je previše žurila u igri što je bio uzrok mnogih grešaka.

"Verovatno sam izgorela u polufinalnom meču, jer sam s trudila da uđem u finale i da dođem do medalje. Ne mogu da kažem da sam opušteno ušla u meč. Bila sam opuštenija i pustila sam ruku, međutim, verovatno je želja da i ovde pobedim učinila da sam požurivala na loptice i grešila", kazala je ona.

Selektor stonoteniske reprezentacije Zlatko Kesler izjavio je da je najveći uticaj na Borislavu Perić imao pritisak, i da je zbog toga izgubila meč.

"Posmatrajući ceo meč videli smo da su ruka i tehnika definitivno na njenoj strani. Bila je spremna za zlato, međutim, taj pritisak od polufinala na ovamo je učinio svoje", rekao je Kesler.

Stonoteniserka Srbije je do drugog stepenika pobedničkog postolja stigla posle četiri pobede - protiv Poljakinje Miroslave Rozmijej (3:0), Čehinje Andree Dolinar (3:0), Marokanke Fatmeh Al Azam (3:2) i Nemice Monike Sikore Vajnman, koju je pobedila u polfinalu sa 3:2.

Borislava Perić, koja je pre tri meseca osvojila Svetski kup u Rumuniji, u nastavku takmičenja nastupaće u dublu sa Nadom Matić.

http://www.mtsmondo.com/sport/vesti/text.php?vest=109092

Van mreže naca

• Global Moderator
« Odgovor #27 poslato: Septembar 11, 2008, 03:38:47 posle podne »
Paraolimpijske igre: Vidić i Nikolić bez finala
Autor: Tanjug | 11.09.2008. - 11:13

Reprezentativci Srbije u streljaštvu Siniša Vidić i Snežana Nikolić nisu uspeli da se plasiraju u finale Paraolimpijskih igara u Pekingu, pošto su danas u kvalifikacijama u disciplini vazdušna puška zauzeli 18. odnosno 31. mesto.

Vidić je u konkurenciji 22 strelca pogodio 589 krugova , dok je Nikolić nadmetanje u kojem je učestvovala 41 takmičarka završila sa pogođena 594 kruga.
http://www.blic.co.yu/sport.php?id=56468

Van mreže naca

• Global Moderator
« Odgovor #28 poslato: Septembar 12, 2008, 10:49:30 pre podne »
12. septembar 2008. | Izvor: B92, Tanjug
POI: Draženko Mitrović četvrti

Reprezentativac Srbije Draženko Mitrović zauzeo je četvrto mesto u finalu bacanja koplja na Paraolimpijskim igrama u Pekingu.

Mitrović je do četvrtog mesta došao hicem od 27,42 metara. Zlatnu medalju osvojio je finski takmičar Marku Dienemeki sa 29,33 metra, srebro je pripalo iranskom atletičaru Jokaru Abdolrezi koji je u kategoriji F53 bacio koplje na daljinu od 22,08 metara, dok je bronzu osvojio Feliks Sepeda iz Meksika hicem od 28,67 metara.

Posle srebrne medalje Borislave Perić u stonom tenisu, ovo je drugi najbolji rezultat koji je u dosadašnjem toku takmičenja ostvarila naša reprezentacija.

http://www.b92.net/sport/atletika/vesti.php?yyyy=2008&mm=09&dd=12&nav_id=318314

Van mreže naca

• Global Moderator
« Odgovor #29 poslato: Septembar 12, 2008, 11:00:03 pre podne »
Da dodam da se Draženko Mitrović na POI u Pekingu takmiči u dve discipline,bacanje koplja i bacanje diska

http://results.beijing2008.cn/WRMP/ENG/BIO/Athlete/5/1210985.shtml

Tekstovi objavljeni na ovom sajtu su autorsko delo korisnika i vlasništvo sajta www.hendidrustvo.info. Svaki korisnik ovog sajta je odgovoran za sadržaj svoje poruke koju objavi na sajtu. Sajt se odriče svake odgovornosti za sadržaj tih poruka. Dalja distribucija tekstova dozvoljena je isključivo u nekomercijalne svrhe i uz jasno citiranje izvora i autora poruke, kao i internet adrese na kojoj se original nalazi. Ako su u pitanju tekstovi, koji prenose lične događaje i sudbine korisnika ovog sajta, za njih morate dobiti dozvolu od autora. Takođe, za ostale vidove distribucije, obavezni ste da prethodno zatražite odobrenje od administratora www.hendidrustvo.info sajta ili autora teksta.