Autor Tema: Inkontinencija  (Pročitano 50516 puta)

Van mreže Asja

• Multiple Serendipity
  • Član
  • **
Inkontinencija
« poslato: Avgust 09, 2008, 06:52:24 posle podne »
 NAGONSKA INKONTINENCIJA

Nagonska inkontinencija nastala je zbog oštećenja nervnog sistema, kičmene moždine, mišića bešike, infekcije ili ginekoloških problema. Ona se sastoji u prevelikoj aktivnosti bešike koja se prazni na najslabiji podsticaj – malu količinu tečnosti, dodir tečnosti, šum tečnosti, tokom sna, od čega ističe od nekoliko kapljica urina pa do celokupnog sadržaja bešike . Pražnjenje je obično praćeno nagonom za mokrenje, ali ne uvek, I ume biti praćeno slabijim I jačim bolovima, bez mogućnosti predviđanja kada će se to desiti . Kod težih oblika pacijent mokri I po 40 puta dnevno.

Multipla skleriza, Alchajmerova bolest, Parkinsonova bolest, povreda usled operacije kao I druge povrede, moždani udar – takođe mogu prouzrokovati nagonsku inkontinenciju.

TERAPIJA : trening bešike kako bi se povećao njen kapacitet, farmakoterapiuja koja se može kombinovati sa treningom bešike I davanjem estrogena, stimulacija strujom I akupunktura.
http://inkontinencija.mojblog.co.yu/arhiva-5-2007.html

Hendi-društvo

Inkontinencija
« poslato: Avgust 09, 2008, 06:52:24 posle podne »

Van mreže Asja

• Multiple Serendipity
  • Član
  • **
Odg: Inkontinencija
« Odgovor #1 poslato: Avgust 09, 2008, 06:57:03 posle podne »
Neprijatna tema za diksusiju ali ipak problem koji se cesto javlja kod MS-a. Primetila sam da nemam problema sa zadrzavanjem mokrace kada sam prestala da pijem C vitamin i kafu.

Van mreže gliša

• Član
  • **
  • Pol: Muškarac
« Odgovor #2 poslato: Avgust 09, 2008, 06:59:23 posle podne »
Tema je ok moramo o svemu razgovarati i pomoći svojim iskustvom i savjetom ako ga neko ima,svaka informacija je korisna.

Van mreže raca

• Moderator
  • Pol: Žena
« Odgovor #3 poslato: Avgust 09, 2008, 07:30:14 posle podne »
Ma nije to nimalo neprijatnije od nekog drugog problema npr. kad ne mozes normalno hodati. Neprijatnije je u smislu higijene, ali svaki problem je problem i ovde valjda mozemo o svemu voditi normalnu otvorenu diskusiju. Svaki savet je dobrodosao.

Van mreže smerkur

• Član
  • **
« Odgovor #4 poslato: Avgust 10, 2008, 01:25:34 pre podne »
Ako vec nije bilo reci o tome, da kazem da je brusnica dosta korisna.
Meni pomaze da se bessika bolje isprani pa redje idem u WC.

Van mreže BsAs

• Član
  • **
« Odgovor #5 poslato: Avgust 10, 2008, 11:03:44 pre podne »
meni su najvise pomogle vezbe za malu karlicu, a pila sam i lekove, oxybutirin dok nije izbacen iz upotrebe. skoro sam bila na kontroli, sva sreca pa nemam problema pri praznjenju besike, odn. nema ostataka koji bi mogli izazvati infekciju.

tema uopste nije neprijatna, to je nasa realnost, pa cak i ako dodje do toga da se mora koristiti kateter, privremeni ili stalni, trebala ljudi opusteno i o tome ovde da pricaju.

inace ovo je jedan od najcescih poremecaja kod MS.

Van mreže Stesa

• Član
  • **
« Odgovor #6 poslato: Avgust 11, 2008, 06:31:39 posle podne »
Meni je najvise pomogla upotreba hladno cedzenog maslonovog ulja, pila sam po 3-4 kasike dnevno i zaista sam osetila poboljsanje, u smislu vise nije bilo urgentnih potreba za toaletom. O ovome sam pricala i sa nekim drugim "kolegama" i oni su mi potvrdili poboljsanje. Tako, preporucujem ga, ne boli i izuzetno je zdravo, jeli... ;)

Van mreže gliša

• Član
  • **
  • Pol: Muškarac
« Odgovor #7 poslato: Avgust 11, 2008, 06:40:01 posle podne »
Korisno iskustvo nismo prije čuli za to,zato ovaj forum i jeste genijalna stvar od svakog pokupiš nešto, razmeniš informacije pročitaš nešto korisno i pozitivno. :cheers:

Van mreže sama

• Član
  • **
« Odgovor #8 poslato: Avgust 11, 2008, 08:08:27 posle podne »
kod inkontinencije pomazi i uzimanje antibiotik Cefalexin.Ali u pocetak iste.
Najucinkovit ipak se pokazao LDN.

Van mreže Ena

• VIP
  • Zivot je izazov.Ne gubi vreme uzivaj u njemu...
  • Dg: MS
« Odgovor #9 poslato: Septembar 27, 2008, 12:18:09 posle podne »
Za lakse praznjenje besike.
 U pola litre kljucale vode sipati 1 sup.kasiku zalfije,poklopiti i kuvati 3 min.Skinuti i tu dodati prstohvat maticnjaka.nane i kantariona.Promesati poklopiti i 10 min.da stoji.Piti gutljaj po gutljaj u toku dana.

Van mreže Maki

• Član
  • **
  • nova ja
« Odgovor #10 poslato: April 24, 2009, 04:22:19 posle podne »
ja sam dobila lijek protiv inkontinencije koji nije na pozitivnoj listi tj moraš da ga kupiš a košta 1900 dinara ,kada sam se požalila dr dala mi je druge tablete za koje nije sigurna da li su na pozitivnoj listi ali su navodno jeftinije.kad podjem da ih uzmem pisaću vam

Van mreže naca

• Global Moderator
  • kad porastem,samo će mi se kasti...
  • Grad: NBgd
« Odgovor #11 poslato: April 24, 2009, 04:28:18 posle podne »
Moraju li tablete?
Vežbe,jesi li probala s njima da se pomogneš.(mislim za vežbe za inkontinenciju,vežbe mišića male karlice)
Meni vežbe još uvek pomažu,al ja ih radim godinama,od prvog porođaja jer sam tada imala taj problem.

Van mreže Maki

• Član
  • **
  • nova ja
« Odgovor #12 poslato: April 24, 2009, 04:33:37 posle podne »
izgleda da ,da
na žalost moju

Van mreže naca

• Global Moderator
  • kad porastem,samo će mi se kasti...
  • Grad: NBgd
« Odgovor #13 poslato: April 24, 2009, 04:36:30 posle podne »
ih. :'(

Van mreže Maka

• Član
  • **
« Odgovor #14 poslato: April 27, 2009, 07:39:25 pre podne »
Maki, napisi naziv i skupljeg i ovog drugog leka.

Tekstovi objavljeni na ovom sajtu su autorsko delo korisnika i vlasništvo sajta www.hendidrustvo.info. Svaki korisnik ovog sajta je odgovoran za sadržaj svoje poruke koju objavi na sajtu. Sajt se odriče svake odgovornosti za sadržaj tih poruka. Dalja distribucija tekstova dozvoljena je isključivo u nekomercijalne svrhe i uz jasno citiranje izvora i autora poruke, kao i internet adrese na kojoj se original nalazi. Ako su u pitanju tekstovi, koji prenose lične događaje i sudbine korisnika ovog sajta, za njih morate dobiti dozvolu od autora. Takođe, za ostale vidove distribucije, obavezni ste da prethodno zatražite odobrenje od administratora www.hendidrustvo.info sajta ili autora teksta.