Dg > Vežbe

Da li vezbate?

(1/62) > >>

Asja:
Koliko dnevno vežbate? Da li vam je to svakodnevna obaveza? Koliko vam vremenski treba da steknete naviku za vežbom? Koristite li nešto od sprava za vežbanje?
Pošto sam ja po tom pitanju baš lenja, imate li neki savet kako početi?
Koje vežbe su vam se pokazale kao najbolje, dale najbolje rezultate?

gliša:
Supruga vježba svaki dan sa fizioterapeutom oko 45 min,međutim kad su vrućine ne rade.Prije je redovno koristila sobni bicikl a sada ne ,sada koristi steper.Naiđe joj period pa je stalno za vježbe ali isto tako nekad se ulijeni i nikako da krene sa vježbama.Vježbe istezanja joj gode a i masaže joj prijaju.

BsAs:
Da, vezbam redovno. Ovde na forumu ima fino uputsvo kako vezbati kod kuce. Najvaznije je ne pregrejavati se tokom vezbi. Cim osetim i najmanji zamor ili nelagodu, prekidam. U pocetku sam vezbala sa fizioterapeutom koji vrlo lako i brzo moze da objasni koje vezbe i kako izvoditi. Trenutno sam na vezbama za ravnotezu, i to radim svaki dan.

Asja, vrlo je jednostavno. Samo pocni, a navika ce se vec stvoriti.

sale:
     Vezbam svako jutro. Bar se trudim, retko preskocim neki dan jer sam video da bolje funkcionisem posle vezbi.  Vezbe radim kod kuce. Naucio sam ih na raznim kinezi terapijama u banji, domu zdravlja...Kada je ujutro pretoplo kao ovih dana ili kad bas nemam vremena  uradim vezbe istezanja. Povremeno koristim male tegove od 0.5 kg na cicak za noge. Idem na bazen tri puta nedeljno, uvece kad nije prevruce prosetam i to je to. Vezbam najmanje 30 a najvise 45 minuta. Posle dobro odmorim, oko 30. min. Jako je bitno raditi vezbe ravnoteze i kordinacije. Posle nekog vremena vidis da vezbe dorinose boljem funkcionisnju pa bez obzira koliko te mrzi da radis znas da ce da ti bude bolje tokom celog dana. Dok odmaram budem zadovoljan sto sam vezbao, bas zbog toga sto me je mrzelo a ja ipak odvezbao. Osetis da krv struji kroz misice i da si pun snage. Inace ne smemo da dozvolimo da nam misici oslabe. Moramo da ih odrzavamo u formi, jer je mnogo lakse odrzavati ih vezbanjem nego ako atrofiraju. Posle je jako tesko da se povrate. I jos nesto vrlo bitno, vezbe mogu da budu i kontraproduktivne ako se sa njima pretera pa se dobije upala misica. Znaci umereno, koliko kome prija.

gliša:
Koje vježbe za ravnotežu koristiš :o

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

Tekstovi objavljeni na ovom sajtu su autorsko delo korisnika i vlasništvo sajta www.hendidrustvo.info. Svaki korisnik ovog sajta je odgovoran za sadržaj svoje poruke koju objavi na sajtu. Sajt se odriče svake odgovornosti za sadržaj tih poruka. Dalja distribucija tekstova dozvoljena je isključivo u nekomercijalne svrhe i uz jasno citiranje izvora i autora poruke, kao i internet adrese na kojoj se original nalazi. Ako su u pitanju tekstovi, koji prenose lične događaje i sudbine korisnika ovog sajta, za njih morate dobiti dozvolu od autora. Takođe, za ostale vidove distribucije, obavezni ste da prethodno zatražite odobrenje od administratora www.hendidrustvo.info sajta ili autora teksta.
Idi na punu verziju