Autor Tema: GSP Beograd  (Pročitano 22163 puta)

Van mreže Tia

 • Global Moderator
 • *****
 • Poruke: 4918
 • Pol: Žena
 • Master of the Universe
GSP Beograd
« poslato: Februar 21, 2007, 11:59:15 posle podne »
GSP BEOGRAD CE NA OSNOVU ODLUKE UPRAVNOG ODBORA BR.9380 OD 29.11.2006 god O IZMENAMA I DOPUNAMA ODLUKE O PRAVIMA I OBAVEZAMA KORISNIKA PREVOZA U VOZILIMA JAVNOG GRADSKOG PREVOZA NA SVIM LINIJAMA I INTEGRISANOM TARIFNOM SISTEMU NA PODRUCIJU GRADA BEOGRADA OD 15.12.2006 god POCETI IZDAVATI BESPALATNE LEGITIMACIJE ZA PREVOZ INVALIDA I TO ZA SLEDECE KATEGORIJE KORISNIKA:
1. INVALIDNA LICA KOJA PRIMAJU STALNI DODANTAK ZA TUDJU NEGU I POMOC
2. LICE OBOLELA OD DECIJE PARALIZE I PLEGIJE
3. LICA OBOLELA OD MISICNE DISTROFIJE I HEMOFILIJE
4. LICA OBOLELA OD MULTIPLEKS SKLEROZE I AUTIZMA
5. LICA UMERENO, TESKO I VISESTRUKO OMETENA U RAZVOJU
6. SLEPA LICA I NJIHOV PRATILAC

Izdavanje legitimacija se vrsi na salterima GSP-a ul. Kneginje Ljubice br. 29 radnim danom od 1-17 casova a subotom od 8-14 casova.
Legitimacije se izdaju na osnovu sledecih dokumenata:

OPSTI USLOVI ZA SVE KATEGORIJE
A) zahtev za izdavanje legitimacije, koji se kupuje na salteru GSP po ceni od 20 dinara
B) fotokopiju licne karte, uz uslov da je lice trajno naseljeno na teritoriji grada Beograda, a original na uvid
C) 1 fotografiju 30X35 mm, ne stariju od 6 meseci
D) 150 dinara za troskove izrade legitimacije
POSEBI USLOVI
A) za tategoriju pod tackom 1: fotokopija resenja nadleznog organa o stalnom dodatku za tudju negu i pomoc, original na uvid.
B) za ostale kategorije: fotokopiju ptvrde nadlezne zdravstvene ustanove (komisijski nalaz), original na uvid!

Hendi-društvo

GSP Beograd
« poslato: Februar 21, 2007, 11:59:15 posle podne »

Van mreže sand

 • VIP
 • ***
 • Poruke: 522
 • Gospodarica foruma
Odg: GSP Beograd
« Odgovor #1 poslato: Mart 06, 2007, 10:24:44 posle podne »
Besplatan prevoz za sve osobe sa invaliditetom

Prema odluci Direkcije za javni prevoz, od 1. januara 2007. godine invalidi koji su do sada imali pravo na povlašćeni prevoz vozilima GSP-a ubuduće će se voziti besplatno

Odlukom Direkcije za javni prevoz, Gradskog sekretarijata za saobraćaj, od 1. januara 2007. godine invalidi koji su do sada imali pravo na povlašćeni prevoz vozilima GSP-a ubuduće će se voziti besplatno. To pravo će, prema rečima Željka Đukanovića, direktora Direkcije za javni prevoz, imati osobe sa invaliditetom koje primaju stalni dodatak za tuđu negu i pomoć, oboleli od dečje paralize i paraplegije, mišićne distrofije i hemofilije, multipla skleroze i autizma, kao i druge osobe s posebnim potrebama. Pravo na besplatan prevoz imaće i pratioci osobe sa invaliditetom.

Svakodnevno kretanje invalida po gradu olakšaće i niskopodni autobusi za prevoz putnika u gradskom saobraćaju. Grad Beograda i Direkcija će, u okviru obnove voznog parka javnog gradskog prevoza, nabaviti autobuse s platformom, koji omogućavaju ulaz putnika direktno sa trotoara. Takođe, u toku je akcija prikupljanja podataka o rasporedu i mestu aktivnosti invalida kako bi se obezbedio prevoz članovima Udruženja invalida različitih kategorija. Ovu akciju Direkcija za javni prevoz sprovodi u saradnji Sekretarijatom za socijalnu i dečju zaštitu i Upravom za invalide.

Takođe, u direkciji "Parking servisa", u Ulici Starine Novaka 22, počela je podela nalepnica za besplatno parkiranje vozila invalida. Invalidima je na raspolaganju 2.500 nalepnica koje mogu podići najkasnije do kraja marta sledeće godine, dok će stare nalepnice važiti do kraja januara 2007. Nove besplatne nalepnice se razlikuju od prethodnih. Na njima je naznačen registarski broj vozila invalida koji, između ostalog, treba da spreči zloupotrebu nalepnica, naveo je Đorđe Stefanović, pomoćnik sekretara Sekretarijata za socijalnu i dečju zaštitu Beograda i rukovodilac sektora za boračku i invalidsku zaštitu.

Invalidi koji prvi put vade nalepnicu za besplatno parkiranje treba da se jave Sekretarijatu za socijalnu i dečju zaštitu, u Ulici kraljice Marije 41-43 (bivša 27. marta) u sobu 5. Potrebno je da ponesu rešenje o invalidnosti, fotokopiju saobraćajne dozvole kojom dokazuju da je auto registrovan na njihovo ime ili na ime srodnika, fotokopiju izvoda iz knjige rođenih ili venčanih i ličnu kartu. Kada dostave ove podatke, oni se odmah unose u bazu podataka "Parking servisa". Pravo na nalepnice za besplatno parkiranje, osim postojećih kategorija invalida, ubuduće će imati i invalidi sa 60-70 odsto oštećenja donjih ekstremiteta koji otežano hodaju, a koji su rođeni kao invalidi ili su invalidnost zadobili dok su bili zaposleni.


glas javnosti
13.12.2006.

Van mreže naca

 • Global Moderator
 • *****
 • Poruke: 113519
 • Pol: Žena
 • kad porastem,samo će mi se kasti...
 • Dg: MS
 • Grad: NBgd
Odg: GSP Beograd
« Odgovor #2 poslato: Septembar 03, 2008, 12:38:50 pre podne »
GRADSKI PREVOZ
  Документи потребни за издавање легитимација ГСП
    ПОТРЕБНА ДОКУМЕНTA

ИНВАЛИДНА ЛИЦА КОЈА ПРИМАЈУ СТАЛНИ ДОДАТАК ЗА ТУЂУ НЕГУ И ПОМОЋ    фотографија 3,0 x 3,5 не старија од 6 месеци    фотокопија личне карте (оригинал на увид) пребивалиште у Београду; фотокопија Решења надлежног органа о сталном додатку за туђу негу и помоћ (оригинал на увид)   попуњен образац захтева за издавање легитимације   235,00 динара за претплатну легитимацију

ОБОЛЕЛА ЛИЦА ОД ДЕЧЈЕ ПАРАЛИЗЕ, ДИСТРОФИЈЕ, МУЛТИПЛЕКС СКЛЕРОЗЕ И ОМЕТЕНА У РАЗВОЈУ    фотографија 3,0 x 3,5 не старија од 6 месеци    фотокопија личне карте (оригинал на увид) пребивалиште у Београду; фотокопија Потврде надлежне здравствене установе (комисијски налаз), оригинал на увид   попуњен образац захтева за издавање легитимације   235,00 динара за претплатну легитимацију

ПЕНЗИОНЕРИ (ЖЕНЕ ПРЕКО 60 И МУШКАРЦИ ПРЕКО 65 ГОД) И ИНВАЛИДИ    фотографија 3,0 x 3,5 не старија од 6 месеци   
фотокопија личне карте (оригинал на увид) пребивалиште у Београду; фотокопија решења о пензионисању Фонда за ПИО (оригинал на увид) или потврда Републичког фонда за ПИО да је лице поднело захтев за остваривање права на пензију   попуњен образац захтева за издавање легитимације   235,00 динара за претплатну легитимацију

СТАРА ЛИЦА (ПРЕКО 70 ГОД)    фотографија 3,0 x 3,5 не старија од 6 месеци    фотокопија личне карте (оригинал на увид) пребивалиште у Београду   попуњен образац захтева за издавање легитимације   345,00 динара за претплатну легитимацију и контролну маркицу


Напомена: * Легитимације по овом основу се издају са роком важности до годину дана.

  Ценовник за израду легитимације

За све врсте легитимација потребан је:

•  попуњен образац Захтева за издавање легитимације,

•  трошкови израде претплатних легитимација су:
ЗА СВА ЛИЦА ОСИМ ЗА ЛИЦА СТАРИЈА ОД 70 ГОДИНА
ИЗРАДА ЛЕГИТИМАЦИЈЕ   
основна цена (дин.)    ПДВ (8%)       
   -    217,59             +  17,41      = 235,00 

     
ЗА ЛИЦА СТАРИЈА ОД 70 ГОДИНA
   
ИЗРАДА ЛЕГИТИМАЦИЈЕ (СА КОНТРОЛНОМ МАРКИЦОМ)    
основна цена (дин.)    ПДВ (8%)    Продајна цena
319,44                        '25,56                345,00http://www.gsp.rs/besplatan_prvoz.htm

Van mreže naca

 • Global Moderator
 • *****
 • Poruke: 113519
 • Pol: Žena
 • kad porastem,samo će mi se kasti...
 • Dg: MS
 • Grad: NBgd
Odg: GSP Beograd
« Odgovor #3 poslato: Oktobar 11, 2008, 04:51:53 posle podne »
Beograd
Ko sve može da se vozi besplatno javnim prevozom
Deci i starima ne treba karta
Autor: G.Svilar 11.10.2008

Gradskim prevozom bez nadoknade mogu da se voze deca do sedam godina, policajci i vojnici u uniformama. To pravo imaju i nosioci ordena „Narodnog heroja“, broci narodnooslobodilačkih i revolucionarnih ratova, ali uz odgovarajuću potvrdu nadležnog organa. Korisnici besplatnih legitimacija su i trudnice i osobe sa invaliditetom. Besplatne legitimacije izdaju se na šalteru GSP “Beograd” u Ulici kneginje Ljubice 29, radnim danom do 17 sati, a subotom od 8 do 14 sati.

Prema odluci grada, koja je doneta 2006. godine, pravo na besplatan prevoz imaju i ratni vojni invalidi, civilni invalidi, invalidi rada, deca do 18 godina koja lično primaju stalnu socijalnu pomoć, kao i deca palih boraca. Pravo da besplatno koriste prevoz imaju svi građani stariji od 70 godina.

Penzioneri i trudnice: Penzioneri za dobijanje legitimacija moraju imati pravosnažno ili privremeno rešenje o penzionisanju ili potvrdu Republičkog fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje da je podnet zahtev za ostvarivanje prava na penziju. Pri prvom izdavanju besplatne legitimacije, osobe starije od 70 godina dobijaju trajnu legitimaciju i više ne moraju da je obnavljaju.

Osim fotokopije lične karte uz original na uvid, jedne fotografije i 220 dinara, trudnice za dobijanje legitimacije moraju da dostave i lekarsko uverenje o trudnoći koja sadrži procenu termina za porođaj.

Osobe sa invaliditetom: Sve kategorije osoba sa invaliditetom moraju da dostave zahtev za izdavanje legitimacije, koji se kupuje na salteru GSP po ceni od 20 dinara, fotokopiju lične karte, uz uslov da je lice trajno naseljeno na teritoriji grada Beograda, a original na uvid, fotografiju 30X35 mm, ne stariju od 6 meseci i 220 dinara za troškove izrade. Invalidna lica koja primaju stalni dodatak za tuđu negu i pomoć moraju da podnesu fotokopiju rešenja nadležnog organa o stalnom dodatku za tuđu negu i pomoć i original na uvid. Za sve ostale kategorije neophodna je i fotokopija potvrde nadležne zdravstvene ustanove (komisijski nalaz) i original na uvid.

Pravo na besplatni javni gradski prevoz

Bez legitimacije
1. Deca do 7 godina starosti
2. Uniformisani policajci
3. Uniformisani vojnici
4. Nosioci ordena “Narodnog heroja”, “Partizanske spomenice 1941.godine”, borci narodno - oslobodilačkih i revolucionarnih ratova, nosioci odlikovanja

Sa legitimacijom
1. Trudnice
2. Stariji od 70 godina
3. Ratni vojni invalidi i mirnodopski vojni invalidi sa 50-100% invaliditeta
4. Civilni invalidi rata sa 50-100% telesnog oštećenja
5. Invalidi rada usled posledice nesreće na poslu i profesionalnog oboljenja sa 70-100% telesnog oštećenja
6. Deca do 18 godina koja lično primaju stalnu socijalnu pomoć na osnovu rešenja nadležnog centra za socijalni rad uz Potvrdu da su redovni učenici
7. Deca palih boraca redovni učenici osnovnih i srednjih škola i redovni studenti viših škola i fakulteta
8. Bračni drugovi i roditelji palih boraca koji nisu u radnom odnosu
9. Slepi i njihov pratilac
10. Invalidi koji primaju stalni dodatak za tuđu negu i pomoć
11. Oboleli od dečije paralize i plegije
12. Oboleli od mišićnedistrofije i hemofilije
13. Oboleli od multipleks skleroze i autizma
14. Umereno, teško i višestruko ometeni u razvoju

Izvor Blic

Van mreže Daca

 • Član
 • **
 • Poruke: 18037
 • Pol: Žena
Odg: GSP Beograd
« Odgovor #4 poslato: Januar 06, 2010, 01:11:30 posle podne »
Sve moguce procitah,konkretno ne nadjoh sto me zanima.Molim sve clanove koji su upoznati,ili ostvarili pravo na isto da mi se jave na pp.Radi se konkretno o:Da li oboleli od MS.imaju prava u GSP.na dobijanje besplatne karte za pratioca?Sve ostalo u vezi prevoza mi je jasno.Jedni mi kazu ima prava pratilac,drugi-ne, u GSP govore kako je to bilo pa ukinuto...da li samo da odbiju ili...  :m1:

Van mreže naca

 • Global Moderator
 • *****
 • Poruke: 113519
 • Pol: Žena
 • kad porastem,samo će mi se kasti...
 • Dg: MS
 • Grad: NBgd
Odg: GSP Beograd
« Odgovor #5 poslato: Januar 06, 2010, 01:21:33 posle podne »
Pravo na besplatnu legitimaciju ima samo pratilac slepih lica.
http://www.gsp.rs/besplatan_prvoz.htm

Van mreže Daca

 • Član
 • **
 • Poruke: 18037
 • Pol: Žena
Odg: GSP Beograd
« Odgovor #6 poslato: Januar 06, 2010, 01:52:40 posle podne »
Hvala Naco.Peocitala sam to,ali me mnogi ubedjuju da sam neaktivna,i da imam prava na pratioca.Jos iapadoh budala...  >:D

Van mreže dragoljub 7

 • Član
 • **
 • Poruke: 659
 • Pol: Muškarac
 • Osmeh na licu Uvek!
Odg: GSP Beograd
« Odgovor #7 poslato: Januar 09, 2010, 10:29:15 posle podne »
Bolje idi u GSP i tamo licno proveri!

Van mreže Goga V

 • Član
 • **
 • Poruke: 27
Odg: GSP Beograd
« Odgovor #8 poslato: Decembar 20, 2011, 10:53:05 posle podne »
Ima li neko informaciju kakava pravila vaze za Novi Sad?

 

Tekstovi objavljeni na ovom sajtu su autorsko delo korisnika i vlasništvo sajta www.hendidrustvo.info. Svaki korisnik ovog sajta je odgovoran za sadržaj svoje poruke koju objavi na sajtu. Sajt se odriče svake odgovornosti za sadržaj tih poruka. Dalja distribucija tekstova dozvoljena je isključivo u nekomercijalne svrhe i uz jasno citiranje izvora i autora poruke, kao i internet adrese na kojoj se original nalazi. Ako su u pitanju tekstovi, koji prenose lične događaje i sudbine korisnika ovog sajta, za njih morate dobiti dozvolu od autora. Takođe, za ostale vidove distribucije, obavezni ste da prethodno zatražite odobrenje od administratora www.hendidrustvo.info sajta ili autora teksta.