Autor Tema: Ishrana presnom hranom  (Pročitano 49473 puta)

Van mreže U prvom licu

• Član
  • **
  • Pol: Žena
Odg: Ishrana presnom hranom
« Odgovor #30 poslato: Januar 21, 2012, 09:39:45 posle podne »
Eh, ako jedem samo voce i povrce bicu vrlo mrsava. Kako je ovo izvodljivo??

Hendi-društvo

« Odgovor #30 poslato: Januar 21, 2012, 09:39:45 posle podne »

Van mreže grafiks

• Novi član
  • *
« Odgovor #31 poslato: Januar 22, 2012, 12:24:06 pre podne »
Супер што си читала ова две књиге, убрзавамо прилично разговор. Колико видим ти си много више читала о овим стварима тако да бих сигурно имао од тебе шта да чујем и научим. Погледаћу обавезно какво је мишљење дотичне Јагоде поготово што кажеш да ћу се разочарати, без тога нема чансе да се човек приближи каквој таквој истини. Потпуно си у праву кад кажеш да се може чути све и свашта тако да треба укључити све могуће филтере да човек неби залудео мозак па зло. Ја лично имам пар филтера који су ми се сами наметнули па се на њих ослањам. Прво, кад неко тражи паре одмах окренем главу јер сматрам да се здравље непродаје. Друго, апсолутно на прво место стављам приче настале на основу личног искуства људи који о томе причају, рекла казала је обична промаја. Треће, трудим се да све што чујем и прочитам подвргнем тесту најобичнијег здравог разума пошто се слажем са Ехретом да основне поставке живота свако и баш свако мора разумети. Четврто и веома важно је моје лично искуство које лагано стичем.
Код мог искуства морам на првом месту да истакнем да сам у целу причу загазио апсолутно здрав што ме у старту ставља у другачију позицију од већине људи који почињу тек кад дође стани пани. Такође је мој начин исхране у једном делу био врло сличан Ехретовим препорукама па се и то поклопило. Уназад пар година скоро константно сам јео само једанпут дневно што сам сматрао својом аљкавошћу мада сам се увек чудио како сам и поред тога био здрав. Испоставило се да је то можда нехотична потврда Ехретове тврдње да треба јести једанпут дневно (или је то мој трип, могуће). Тако лагано уђох у воће и поврће без нервоза изазваних осећајем глади и којекаквих мучнина због желудца или неких других проблема. У сваком случају престале су апсолутно честе главобоље које сам раније имао (једина ствар која ме мучила), много лакше се будим ујутру, бар дупло су ми се смањили подочњаци, изгубила се малаксалост у ногама и општа малаксалост која се јављала чак и у пре подневним сатима. Изгубио сам за ова два месеца неколико килограма на моју тежину која је ионако била по многим укусима на граници мршавости мада је и мој покојни отац био такве конституције а ивер непада далеко од кладе. Код килограма је веома занимљиво да је више људи констатовало да сам смршао али уз опаску да ЛЕПШЕ ИЗГЛЕДАМ. Ако ми верујеш висок сам 184 цм и са 60 килограма колико сад имам људи кажу да лепше изгледам, ако ништа друго овај податак заслужује да човек о њему мало поразмисли.
Наш народ каже да ако коза лаже рог нелаже а ја сам одлучио да будем своја и коза и рог па да видим лично шта ће да се дешава. Ако неко из мог искуства временом бар нешто буде могао на добробит да усвоји то ће бити феноменално, а о личној користи на пољу квалитета живота да неговорим. Опет напомињем да сам због доброг здравља у повлашћеном положају тако да могу много више да ослушкујем шта ми говори сопствени организам него да се ослањам на туђа искуства. Ако приметим да се нешто дешава у нежељеном правцу лако могу да се лагано вратим на крметину и сарму и ником ништа.
Неко је на форуму мислим питао за рецепте шта једем и пијем. Мислим да је то мање важно од схватања принципа на који се све ослања, рецепте може свако себи да монтира како му се свиђа. Углавном ради се о сезонски доступном воћу претежно и поврћу у мањој количини па коме се шта од тога више свиђа. Неко воли шаргарепу више неко мање и то је то.
Малко сам изгледа одужио, видимо се сутра.
Поздрав свима.

Van mreže dusicacs

• Član
  • **
  • Pol: Žena
  • Dg: MS
  • Grad: Sremski Karlovci
« Odgovor #32 poslato: Januar 22, 2012, 11:21:31 pre podne »
Grafikse,
Apsolutno si u pravu, pravi efekti dijete - načina ishrane su vidljivi kada ih primenjuje zdrava osoba.
Nisam sasvim ravnodušna prema sadrzaju pomenutih, a i mnogih drugih,sličnih knjiga, recimo na osnovu saznanja
koliko je potrebno vremena za varenje pojedinih vrsta hrane prihvatila sam ideju da mi prvi dnevni obrok bude
sveze voće i dobro mi čini za probleme sa probavom.Imamo dijametralno suprotne stilove zivota, a ipak se
slazemo u mišljenju da je zdrav razum najbolji frilter.Prilična je muka kad kreneš u proučavanje literature vezane
za *zdravu* hranu, jedna knjiga slavi pojedine namirnice, a druga baš te namirnice proglašava za krivce za sve
moguće bolesti - soja je odličan primer za ovo.Koliko sam uspela da proniknem u tvoj stil ishrane, praktično si na
sistemu hronične detoksikacije, nije ni čudo što *sijaš*, zdrava koza (nemam z kao zaba, naravno da ne mislim na
domaće zivotinje, već na najveći organ ljudskog organizma), sjajna kosa itd. Probala sam jednom, u Vaskršnjem postu,
da 50 dana pijem  samo sokove i sem dve tri perece za sve trajanja posta stvarno nisam jela.Fizički sam bila sasvim OK
ali nisam sigurna da sam se duhovno baš proslavila.Ne preporučujem mešanje različitih dijeta, samo slućujemo metabolizam.
Recepti su ,ipak, dobrodošli.

Van mreže miloskg

• Član
  • **
« Odgovor #33 poslato: Januar 22, 2012, 01:48:01 posle podne »
Ja sam misljenja da ne treba ici u krajnost ni u kom slucaju! Ok mi je presna hrana, i trudim se da jedem zivo voce i povrce sto vise, ali ponekad jesti nesto sto je obareno skuvano isprzeno na malo ulja mi je isto tako ok, bez nekih vestackih zacina kao sto je vegeta....
Ja sam konkretno iz moje ishrane izbacio meso mleko jaja, i industriske proizvode koji sadrze emulgatore, hidrogenizovane masti...
Presao sam na sojino mleko kad jedem musli, slatkis mi je prirodni domaci dzem ili slatko, ili med, eventualno nekad kupim kremic koji je napravljen od sojinog mleka, hleb sam skoro izbacio. Naravno sve vrste sokova i alkohona sam izbacio, ali pijem dosta cajeva i obicne negazirane vode.

Od kad primenjujem ovu vrstu prehrane, a to je nekih 5-6 meseci unazad, primetio sam da imam mnogo vise snage u meni, osim u vreme napada bbolesti, nokti su mi mnogo zdraviji, koza takodje bolje ( recimo zimi na hladnoci koza na rukama mi je stalno pucala i vecito sam imao rane po rukama od hladnoce, mazao razne preparate cudesa, pravio meleme od voska, pomagalo je to ali samo kad se maze, a sad bukvalno nema problema), zanoktice koje su me mucile su jednostavno nestale, zubi su takodje belji i sa manje karijesa na sebi. Generalno stanje organizma je znacajno bolje. Ne znam da li ce to sve imati uticaja na tok bolesti, ali svakako u sto je boljem stanju organizam lakse ce podnositi pogorsanja bolesti.

Sve u svemu misljenja sam da nas samo zdrav naci prehrane ne moze izleciti, ali da zdrav nacin prehrane u kombinaciji sa zdravim nacinom zivota ( sto podrazumeva spavanje, fizicku aktivnost, zivot u zdravom okruzenju bez duvanskog dima ) nam moze usporiti tok bolesti.

Van mreže grafiks

• Novi član
  • *
« Odgovor #34 poslato: Januar 24, 2012, 12:35:35 pre podne »
Е баш сам се слатко смејао на ону козу, волим животиње па се стварно небих наљутио и да сам у тексту баш она. На мој налог на гуглу сам ставио слику краве коју сам сликао код буразера у Драгачеву, углавном људи стављају неке фенси сличице или своје портрете а ја краву. Деген.
Људи моји нећу бити ту 3 дана па се написујемо кад се вратим. Верујте да заиста имам позитивну инспирацију за ове наше дијалоге, једино ми малко смета што куцкање баш зна да потраје. Неки пут морам да читам цео текст да бих се сетио шта сам оно хтео да кажем но шта је ту је.
За сада поздрав свима па се јављам крајем недеље.

Tekstovi objavljeni na ovom sajtu su autorsko delo korisnika i vlasništvo sajta www.hendidrustvo.info. Svaki korisnik ovog sajta je odgovoran za sadržaj svoje poruke koju objavi na sajtu. Sajt se odriče svake odgovornosti za sadržaj tih poruka. Dalja distribucija tekstova dozvoljena je isključivo u nekomercijalne svrhe i uz jasno citiranje izvora i autora poruke, kao i internet adrese na kojoj se original nalazi. Ako su u pitanju tekstovi, koji prenose lične događaje i sudbine korisnika ovog sajta, za njih morate dobiti dozvolu od autora. Takođe, za ostale vidove distribucije, obavezni ste da prethodno zatražite odobrenje od administratora www.hendidrustvo.info sajta ili autora teksta.