Ja sam misljenja da ne treba ici u krajnost ni u kom slucaju! Ok mi je presna hrana, i trudim se da jedem zivo voce i povrce sto vise, ali ponekad jesti nesto sto je obareno skuvano isprzeno na malo ulja mi je isto tako ok, bez nekih vestackih zacina kao sto je vegeta....
Ja sam konkretno iz moje ishrane izbacio meso mleko jaja, i industriske proizvode koji sadrze emulgatore, hidrogenizovane masti...
Presao sam na sojino mleko kad jedem musli, slatkis mi je prirodni domaci dzem ili slatko, ili med, eventualno nekad kupim kremic koji je napravljen od sojinog mleka, hleb sam skoro izbacio. Naravno sve vrste sokova i alkohona sam izbacio, ali pijem dosta cajeva i obicne negazirane vode.
Od kad primenjujem ovu vrstu prehrane, a to je nekih 5-6 meseci unazad, primetio sam da imam mnogo vise snage u meni, osim u vreme napada bbolesti, nokti su mi mnogo zdraviji, koza takodje bolje ( recimo zimi na hladnoci koza na rukama mi je stalno pucala i vecito sam imao rane po rukama od hladnoce, mazao razne preparate cudesa, pravio meleme od voska, pomagalo je to ali samo kad se maze, a sad bukvalno nema problema), zanoktice koje su me mucile su jednostavno nestale, zubi su takodje belji i sa manje karijesa na sebi. Generalno stanje organizma je znacajno bolje. Ne znam da li ce to sve imati uticaja na tok bolesti, ali svakako u sto je boljem stanju organizam lakse ce podnositi pogorsanja bolesti.
Sve u svemu misljenja sam da nas samo zdrav naci prehrane ne moze izleciti, ali da zdrav nacin prehrane u kombinaciji sa zdravim nacinom zivota ( sto podrazumeva spavanje, fizicku aktivnost, zivot u zdravom okruzenju bez duvanskog dima ) nam moze usporiti tok bolesti.