Dg > Ishrana i dijete

Ishrana presnom hranom

(1/7) > >>

naca:
Ako nas paleolit dijeta vraća daleko kroz vreme,prelazak na presnu hranu nas vraća na sam početak.Kako je čovekov sistem za varenje ostao isti svo ovo vreme logičan je povratak prirodnom načinu ishrane,presnom hranom.

citat iz knjige Zdravlje i za tebe-Ernst Ginter:

"Ljudsko telo u celini,kao i probavni organi životinja,stvoreni su za presnu,prirodnu prehranu.Ko nađe put povratka takvoj ishrani biće pošteđen od bolesti."
Ernst Ginter je napisao knjige koje se bave ovakvim načinom ishrane,"Živeti bez bolesti,Zdravlje i za tebe" i zajedno sa ćerkom Ingeborg "Zdravlje za sve ljude"

Asja:
Ova dijeta sa sobom povlaci i pricu o enzimima koji upravljaju hemijskim procesima u ljudskom organizmu.Enzime možemo naci samo u živoj, nekuvanoj hrani, ne mogu se industrijski proizvoditi.

Asja:
Ja se trudim da bar jedan obrok dnevno (obicno dorucak) bude presan: voce i povrce. Posto je sada vreme borovnica tako zapocinjem dan njima, ako mi je malo produzim sa sargarepom ili kupusom, nekako kupus mi najbolje utoli glad.

Ako dan prodje da ne pojdem jedan obrok kompletno presan onda se trudim da izmedju obroka jedem voce ili grickam bademe.

naca:
Ja ne doručkujem.Uz ručak uvek ima neka salata od svezeg povrća,retko večeram.
Kad su vrućine pravim sebi mešane salate od povrća,osnova mi je kupus a u njega umešam krastavac,papriku,paradajz,šta imam.Ukućani me gledaju belo,osim ćerke kojoj se dopadaju i sa mnom ih jede.
Zimi se ne snalazim.
Sveže voće uvek imam u zavisnosti od sezone i svi ga jedemo.


naca:
Šta su enzimi?

Enzimi su žive supstance zadužene za vegetativni život ćelija svih živih bića, obeležavajući individualne karakteristike svake vrste, izgrađujući njihove organe i održavajući njihovu funkcionalnost. U ljudskom organizmu postoje dve vrste enzima. Jedna vrsta, endogeni, zaduženi za proces varenja i nastali u žlezdama za varenje i druga vrsta egzogeni, zaduženi i za ćelijski metabolizam. Ovu vrstu enzima ne proizvodi ljudski organizam, vec se unosi preko hrane i od načina korišcenja tih važnih supstanci, zavisi sveukupno zdravlje svake ćelije. Unošenjem enzima presnom hranom prepustili smo brigu o ćelijama inteligentnom gostu kome smo dali vrhunska ovlašcenja i zadatak da se pobrine o reprodukciji i naprednom funkcionisanju organizma.
Redovnim ishranom svežim, presnim povrcem, voćem i biljem, telo ce ojačati energetski, podići imunološki sistem do maksimuma, regulisati telesnu težinu i očistiti krv i tkiva od otpadnih materija nastalih taloženjem kuvane, mrtve hrane. U zelenoj apoteci majke prirode, Stvoritelj je svojom plemenitom rukom poslao enzime, te male žive andjele, da regulišu pritisak, unište ili spreče kancerogene bolesti, srčane probleme, bolesti žuči, kostiju, jetre, odlože starost i poklone lepotu.
U prvim danima čovekovog života, majka je snabdevena petostruko uvećanom količinom enzima u mleku upravo iz razloga sto je u tom početnom stadijumu života potreban veliki izvor zdravlja kao osnova. Zato se preporučuje majčino mleko novorođenčetu kao preventiva, zaštita i čvrst zdravstveni temelj, jer će kasnije, kada godinama opadne nivo enzima ili se poništi kuvanom hranom, ćelije biti jače da se izbore sa bolestima.

http://zelenaapoteka.com/ishrana/enzimi.html

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

Tekstovi objavljeni na ovom sajtu su autorsko delo korisnika i vlasništvo sajta www.hendidrustvo.info. Svaki korisnik ovog sajta je odgovoran za sadržaj svoje poruke koju objavi na sajtu. Sajt se odriče svake odgovornosti za sadržaj tih poruka. Dalja distribucija tekstova dozvoljena je isključivo u nekomercijalne svrhe i uz jasno citiranje izvora i autora poruke, kao i internet adrese na kojoj se original nalazi. Ako su u pitanju tekstovi, koji prenose lične događaje i sudbine korisnika ovog sajta, za njih morate dobiti dozvolu od autora. Takođe, za ostale vidove distribucije, obavezni ste da prethodno zatražite odobrenje od administratora www.hendidrustvo.info sajta ili autora teksta.
Idi na punu verziju