Autor Tema: MS Personality  (Pročitano 19145 puta)

Van mreže homer

• Član
  • **
  • Pol: Muškarac
  • sunt lacrimae rerum et mentem mortalia tangunt
  • Dg: G35
Odg: MS Personality
« Odgovor #15 poslato: Oktobar 05, 2009, 08:46:24 pre podne »
Svaka bolest menja psihu coveka. Ko tvrdi suprotno ne suocava se sa realnoscu na pravi nacin. Optimizam bolesnih lici na onaj kod ljudi pred streljackim strojem. Da li ce pomilovanje sti'i na vreme.

Van mreže Asja

• Multiple Serendipity
  • Član
  • **
« Odgovor #16 poslato: Oktobar 07, 2009, 10:21:39 pre podne »
Aman ljudi ... kako onda objašnjavate MS kod deteta? Vuče te osobine iz prošlog života?

na svu srecu mali je broj dece (do 10god.)koja obole od ms, tako da ova opaska ne stoji
uostalom istrazivanja doktora pomenuta u ovoj temi se odnose na vecinu, tj. na obolele izmedju 20-40god.

cinjenica je da ova tema nije bas komotna za diskusiju jer se govori ni manje ni vise nego o licnosti, a svi su iz razno raznih razloga osetljivi na to
inace tema nije postavljena da bi neko sada pod obavezno razgolitio sve svoje mane i vrline vec samo da skrene paznju i na ovo proucavanje ms-a
a svi cemo sami, u tisini, pokusati da slozimo kockice svoje ms

Van mreže U prvom licu

• Član
  • **
  • Pol: Žena
« Odgovor #17 poslato: Oktobar 07, 2009, 11:05:56 pre podne »
Asja, ja sam se nasla u nekim delovima o ms profilu..I uopste se nebojim zaviriti duboko u sebe i suociti se sama sa sobom..Mislim da sam pre svega, ajmo reci samojed..(jedem samu sebe) i to zbog sitnica..tezim ka savrsenstvu, postujem etiku i trudim se biti moralna osoba (kada to nisam, opet se jedem). Zelim da sam sa svima dobra, a kada osetim nepravdu..opet se jedem.. Odbijam bilo kakvu odgovornost u zivotu, kada mi se to nametne, razbolim se.. Ovo je samo mali deo moje ms personality.

Van mreže Asja

• Multiple Serendipity
  • Član
  • **
« Odgovor #18 poslato: Oktobar 07, 2009, 11:19:25 pre podne »
ahahahah, đe me nađe!
sve ćemo to filovati tugom...

Van mreže U prvom licu

• Član
  • **
« Odgovor #19 poslato: Oktobar 07, 2009, 11:23:56 pre podne »
Tuga mi je drugo ime. I kada nisam imala ms (ili nisam znala da je tu), oci su mi bile tuzne..i to su svi primecivali. Mislim da mi neuspeva do kraja da zavirim (cak sam isla i kod psihijatra 1999 g.)..nekako imam neki zatvorni deo koji se otvara samo u snovima..jako izrazena podsvest.

Van mreže Asja

• Multiple Serendipity
  • Član
  • **
« Odgovor #20 poslato: Oktobar 07, 2009, 11:26:01 pre podne »
a onda ćemo biti brižni...
kolariću paniću
pletemo se samiću
sami sebe zaplićemo
sami sebe otplićemo

Van mreže U prvom licu

• Član
  • **
« Odgovor #21 poslato: Oktobar 07, 2009, 12:28:59 posle podne »
ee..divna serija..potseca me na detinjstvo.. :)

Van mreže Sklerozica

• Administrator
    • HENDI-DRUŠTVO
  • Dg: MS
  • Grad: Beograd
« Odgovor #22 poslato: Oktobar 07, 2009, 04:15:13 posle podne »
na svu srecu mali je broj dece (do 10god.)koja obole od ms, tako da ova opaska ne stoji

Stoji itekako, osim ako nećeš da izvedeš zaključak da se prethodno pomenuta teorija ne odnosi na decu. To bi ipak bilo malo neprilično jer bi na posredan način sugerisala da za odralse stoji jedan uzrok a za decu, drugi. Osim toga, moja rečenica je napisana kao reakcija na sledeću: znači ipak nam je svima isti psihološki profil, bez obzira koliko neki ovde negirali

Sećaš se verovatno, da sam već reagovao na sličnu teoriju i da sam tada to okvalifikovao kao "kalupljene". Zašto ne prihvatam taj stav?

Jednostavno, ako neko prati pisanje, samo nas sa foruma, primetiće čitavu lepezu karaktera. Možda bih mogao da povežem osobe u neke grupe ali nikako da svima nađem zajedničku crtu osim same MS. Iskreno, zanima me zapažanje neurologa, koji svakako imaju dodir sa daleko više pacijenata nego što nas ima na forumu.

Van mreže Asja

• Multiple Serendipity
  • Član
  • **
« Odgovor #23 poslato: Oktobar 07, 2009, 08:47:23 posle podne »
I nije isti uzrok kada su u pitanju deca

istrazivanje obavljeno krajem 80tih proslog veka koje je sprovedeno od nemackih istrazivaca, govori da je negde oko sto hiljada dece na svetu obolelo od ms (verujem da je sada broj i veci jer sada obracaju vise paznje)

ms koja se dobije pre 10god zivota je ms u pravom smislu reci,kako su zakljucili

znaci tu nema sumnje kao sto je slucaj sa postavljanjem dijadnoze kod tinejdzera  ili odraslih

da li nas istrazivaci kalupe kada daju profil ms pacijenta?
mislim da ne, zato sto su dali nekoliko terorija

a to sto je jelena rekla da smo svi isti i nije toliko bitno da se oko toga lome koplja (jedno od misljenja) ipak je jelena ekonomista, pa pretpostavljam da je to profesionalni ispad  :)

Van mreže Sklerozica

• Administrator
    • HENDI-DRUŠTVO
  • Dg: MS
  • Grad: Beograd
« Odgovor #24 poslato: Oktobar 07, 2009, 09:07:11 posle podne »
I nije isti uzrok kada su u pitanju deca

Znači, sada se zna uzrok?  ;D

a to sto je jelena rekla da smo svi isti i nije toliko bitno da se oko toga lome koplja

Baci onda koplje. Ja ga nisam ni uzeo.  ;)

Van mreže Asja

• Multiple Serendipity
  • Član
  • **
« Odgovor #25 poslato: Oktobar 07, 2009, 09:18:52 posle podne »
pa, sto se bolest ranije pojavi onda tu geni igraju mnogo vecu ulogu, sva prilika da je to u pitanju

tacno je da si bez koplja, goloruk si se borio
evo spustam koplje

Van mreže Maka

• Član
  • **
« Odgovor #26 poslato: Oktobar 07, 2009, 10:37:26 posle podne »
Ne volim generalizacije po pitanju karakternih osobina. Srbi su .... narod, svi crnci su....
Ne volim. Nisu ni svi ljudi oboleli od ms isti.
To je kao kada čitaš horoskop, nađeš se u svakom znaku. Ili kao kada čitaš simptome bolesti. Meni se čini da nema obelesti od koje ne bolujem. Uvek nađem bar 2 simptoma. Tako je i sa ovim osobinama. Sigurno ćeš naći bar 2 koje imaš. Ali mislim da to nije nikakav dokaz da su nam psihološki profili isti..

Van mreže sama

• Član
  • **
« Odgovor #27 poslato: Oktobar 08, 2009, 11:27:08 pre podne »
Stoji itekako, osim ako nećeš da izvedeš zaključak da se prethodno pomenuta teorija ne odnosi na decu. To bi ipak bilo malo neprilično jer bi na posredan način sugerisala da za odralse stoji jedan uzrok a za decu, drugi. Osim toga, moja rečenica je napisana kao reakcija na sledeću: znači ipak nam je svima isti psihološki profil, bez obzira koliko neki ovde negirali

Potpuno se slazem sa ovim,

Van mreže sama

• Član
  • **
« Odgovor #28 poslato: Oktobar 08, 2009, 11:44:14 pre podne »
ja se pitam , kada je vec povecan broj dece obolele od ms,sto je fakt, zasto nije uradjen psiholoski profil i za njih kao za odrasle.
ili mozda ima , ili vazi i za njih onaj za odrasle.

Van mreže Asja

• Multiple Serendipity
  • Član
  • **
« Odgovor #29 poslato: Oktobar 08, 2009, 08:26:42 posle podne »
ms pedijatrija je u razvoju tako da sa tim istrazivanjem treba pricekati ako ga uopste bude bilo
ovde smo vec usli u drugu temu, a to je ms kod dece, i jos posebna tema ms kod tinejdzera

Tekstovi objavljeni na ovom sajtu su autorsko delo korisnika i vlasništvo sajta www.hendidrustvo.info. Svaki korisnik ovog sajta je odgovoran za sadržaj svoje poruke koju objavi na sajtu. Sajt se odriče svake odgovornosti za sadržaj tih poruka. Dalja distribucija tekstova dozvoljena je isključivo u nekomercijalne svrhe i uz jasno citiranje izvora i autora poruke, kao i internet adrese na kojoj se original nalazi. Ako su u pitanju tekstovi, koji prenose lične događaje i sudbine korisnika ovog sajta, za njih morate dobiti dozvolu od autora. Takođe, za ostale vidove distribucije, obavezni ste da prethodno zatražite odobrenje od administratora www.hendidrustvo.info sajta ili autora teksta.