Autor Tema: Beneficirani radni staž  (Pročitano 28670 puta)

Na mreži naca

• Global Moderator
  • Pol: Žena
  • kad porastem,samo će mi se kasti...
  • Grad: Bg
Odg: Beneficirani radni staž
« Odgovor #30 poslato: Mart 23, 2010, 07:03:27 posle podne »
ne znam za izmene,koliko vidim i dalje je na snazi postojeći zakon. :m1:
http://www.pio.rs/sr/lt/propisi/
Zakon o penzijskom i invalidskom osiguranju

Hendi-društvo

« Odgovor #30 poslato: Mart 23, 2010, 07:03:27 posle podne »

Van mreže Džudi

• Moderator
  • Pol: Žena
  • Ex Zbunjena
  • Dg: G80.2
  • Grad: Beograd
« Odgovor #31 poslato: Januar 31, 2012, 04:48:12 posle podne »
Danas sam se tri puta čula sa referentom koji radi moj predmet za penziju. Spomenula sam joj taj čl.58 i beneficirani radni staž.
Žena me je jednom i zvala danas, zbog toga i zvaću je ja sutra-radi konačnog dogovora, kako da radi Rešenje.

Ovako stoje stvari:

Ja npr.želim taj beneficirani radni staž. Ona mi sutra radi PRIVREMENO Rešenje, a ja joj nosim izjavu da želim da mi se obračuna taj staž. Moram ponovo na IK, i procedura traje oko 6 meseci.

Pritom, ono najvažnije-taj staž se računa od dana uspostavljanja dijagnoze, i važi samo za efektivan rad..

Znači, pošto nemam staru dokumentaciju od dana rođenja, važi samo nalaz iz 2010-te godine. I važi samo ono vreme koje sam provela na poslu...a ja sam bila jako često na bolovanju, zbog ortopedskih problema.

Nemam još 53 godine i već mi se po tom osnovu računa staž.

Da ponovo izlazim na IK pre vremena, da se nerviram i živim u neizvesnosti narednih 6 meseci, ne želim i ne mogu.

Dakle, razmislite, ako idete u invalidsku penziju da li vam se isplati čekanje, novi izlazak na IK i nerviranje.

Sutra ću toj ženi koja je super ljubazna reći da radi Rešenje bez toga...preživeću bez tih par hiljada dinara.

Ovo pišem, jer želim svima da dam savet...da dobro razmisle..

Tekstovi objavljeni na ovom sajtu su autorsko delo korisnika i vlasništvo sajta www.hendidrustvo.info. Svaki korisnik ovog sajta je odgovoran za sadržaj svoje poruke koju objavi na sajtu. Sajt se odriče svake odgovornosti za sadržaj tih poruka. Dalja distribucija tekstova dozvoljena je isključivo u nekomercijalne svrhe i uz jasno citiranje izvora i autora poruke, kao i internet adrese na kojoj se original nalazi. Ako su u pitanju tekstovi, koji prenose lične događaje i sudbine korisnika ovog sajta, za njih morate dobiti dozvolu od autora. Takođe, za ostale vidove distribucije, obavezni ste da prethodno zatražite odobrenje od administratora www.hendidrustvo.info sajta ili autora teksta.