Danas sam se tri puta čula sa referentom koji radi moj predmet za penziju. Spomenula sam joj taj čl.58 i beneficirani radni staž.
Žena me je jednom i zvala danas, zbog toga i zvaću je ja sutra-radi konačnog dogovora, kako da radi Rešenje.
Ovako stoje stvari:
Ja npr.želim taj beneficirani radni staž. Ona mi sutra radi PRIVREMENO Rešenje, a ja joj nosim izjavu da želim da mi se obračuna taj staž. Moram ponovo na IK, i procedura traje oko 6 meseci.
Pritom, ono najvažnije-taj staž se računa od dana uspostavljanja dijagnoze, i važi samo za efektivan rad..
Znači, pošto nemam staru dokumentaciju od dana rođenja, važi samo nalaz iz 2010-te godine. I važi samo ono vreme koje sam provela na poslu...a ja sam bila jako često na bolovanju, zbog ortopedskih problema.
Nemam još 53 godine i već mi se po tom osnovu računa staž.
Da ponovo izlazim na IK pre vremena, da se nerviram i živim u neizvesnosti narednih 6 meseci, ne želim i ne mogu.
Dakle, razmislite, ako idete u invalidsku penziju da li vam se isplati čekanje, novi izlazak na IK i nerviranje.
Sutra ću toj ženi koja je super ljubazna reći da radi Rešenje bez toga...preživeću bez tih par hiljada dinara.
Ovo pišem, jer želim svima da dam savet...da dobro razmisle..