Dg > Ishrana i dijete

BBD - Best Bet Diet

(1/9) > >>

Asja:
Vec desetak godina aktuelna je BBD (Best Bet Diet). Ešton Embri (Kanada) je tvorac ove dijete i tvrdi da je to najsigurniji i najjeftiniji nacin lecenja MS-a, tj. sprečava napredak bolesti.
Savetuje se i da se urade testovi na netolerantnost i alergene iz hrane.

Dijeta povlači dosta promena u ishrani, tako da je ja polovično sprovodim, tj. nekada sam disciplinovana nekada ne.
Često se postavlja pitanje šta jesti i to jeste problem posebno kod nas gde je sužen izbor namirnica bez glutena.

Da li ste na BBD? Koje je vaše iskustvo? Koliko uopšte smatrate da je zbilja efikasna? Da li vam je lekar preporučio ovaj način ishrane?

Asja:
http://www.direct-ms.org/

gliša:
Da li ima neka knjiga o BBD dijeti :o

raca:
Ja sam nesto pokusala sa nekom slicnom dijetom, a posto sam i onako bila dosta mrsava (mada sa dosta dobrom krvnom slikom) dovela sam se u situaciju da postajem bas suvise mrsava. Uplasila sam se tog pada u kg (iako je to bilo samo 3 do 4kg) i prestala.

Asja:
Nema knjige nego ima sajt gorepomenuti na kome imate sve: kuvar, naucne analize...

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

Tekstovi objavljeni na ovom sajtu su autorsko delo korisnika i vlasništvo sajta www.hendidrustvo.info. Svaki korisnik ovog sajta je odgovoran za sadržaj svoje poruke koju objavi na sajtu. Sajt se odriče svake odgovornosti za sadržaj tih poruka. Dalja distribucija tekstova dozvoljena je isključivo u nekomercijalne svrhe i uz jasno citiranje izvora i autora poruke, kao i internet adrese na kojoj se original nalazi. Ako su u pitanju tekstovi, koji prenose lične događaje i sudbine korisnika ovog sajta, za njih morate dobiti dozvolu od autora. Takođe, za ostale vidove distribucije, obavezni ste da prethodno zatražite odobrenje od administratora www.hendidrustvo.info sajta ili autora teksta.
Idi na punu verziju