Dg > Multipla Skleroza

Vrućine i MS

(1/35) > >>

gliša:
Krenule su velike vrućine vidim da vas ima i manje prisutnih na forumu.Supruzi uvjek ljeta teško padaju imala je i dva pogoršanja tokom prethodnih ljeta tako da ih baš i ne voli.Interesuje me povezanost topline i MS ,vaša iskustva i kako se vi sa vrućinama borite.Supruzi se odmah spazam pojača a ako isti dan odemo negdje u planinu gdje je dosta hladnije primjetno joj je bolje.Prošlog ljeta upoznao sam jednu doktoricu iz Poljske koja mi je pričala kako tamo oboljeli koriste neke Krio komore ako se dobro sjećam.U tim komora ne sjećam se tačno koliko su niske temperature, pacijenti provedu par minuta u zavisnosti koliko doktor odluči .Uglavnom mi je tvrdila koliko smo se mogli sporazumiti da ti tretmani daju pozitivne efekte oboljelim od MS.Da li je možda neko od vas čuo nešto slično i ima li kakva saznanja više.

Sklerozica:
Juče ili prekjuče sam baš napisao o tome u msfilozofiji, po vrućini, samo bežim od klime do klime. U toku vrućina sam imao samo jedan, blaži relaps. Oni teški se me stizali zimi. 

Taurus:
I ja ne mogu da kazem da sam imao neka pogorsanja tokom leta i vrucina. Cinjenica je da mi smeta vrucina i da i ja bezim od klime do klime. Mada, problem mi bolje od klime resava tusiranje ili potaopanje u hladnjikavu vodu. Drasticno pogorsanje sam imao u aprilu mesecu ove godine i jos se koliko-toliko oporavljam od njega.
Medjutim, panika me uhvati vec kad procitam najavu visoke temperature. Najgore mi je predvece, kada sve umine, kada je sparno, pa jos krenu komarci... Kasnije, kada popusti temperatura ja koliko-toliko zivnem.

Asja:
Prvi put ove godine (u istoriji mje bolesti) imam spazmove ujutru da se cudu ne mogu nacuditi sta je ovo. Ako je i od vrucine mnogo je, bilo je vrucina i pre, ali spazmova ne. Sada se razmislajm kako da ih sprecim

Ena:
ja sam u ponedeljak otisla do pekare  i kad sam izlazila napolje ladno mi noga klecnula i pala sam,Razbila sam kolena kao kad sam bila mala,a nocas kad sam ustajala jedva sam stajala na nogama.Sada sam ok.Desi se meni i zimi da me nocu pri ustajanju noge zezaju kao da su tudje,ali ovaj pad je sigurno od isrpljenosti zbog vrucine.Jer sam ceo dan bila na nogama i otisla sam u pekaru u 18h a jos je bilo vruce napolju i to bas vruce.

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

Tekstovi objavljeni na ovom sajtu su autorsko delo korisnika i vlasništvo sajta www.hendidrustvo.info. Svaki korisnik ovog sajta je odgovoran za sadržaj svoje poruke koju objavi na sajtu. Sajt se odriče svake odgovornosti za sadržaj tih poruka. Dalja distribucija tekstova dozvoljena je isključivo u nekomercijalne svrhe i uz jasno citiranje izvora i autora poruke, kao i internet adrese na kojoj se original nalazi. Ako su u pitanju tekstovi, koji prenose lične događaje i sudbine korisnika ovog sajta, za njih morate dobiti dozvolu od autora. Takođe, za ostale vidove distribucije, obavezni ste da prethodno zatražite odobrenje od administratora www.hendidrustvo.info sajta ili autora teksta.
Idi na punu verziju